Wat is het verschil tussen een Old English bulldog en een New English Bulldog?

Wat is het verschil tussen een Old English bulldog en een New English Bulldog?

Als het gaat om het kiezen van een hond, zijn veel mensen geïnteresseerd in bulldogs vanwege hun vriendelijke en liefdevolle persoonlijkheid. Maar wanneer je op zoek bent naar een bulldog kun je overweldigd raken door het aantal verschillende types. Een vraag die vaak wordt gesteld, is wat is het verschil tussen een Old English Bulldog en een New English Bulldog? In dit artikel bespreken we de verschillen tussen beide honden zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Wat is een Old English Bulldog?

De Old English Bulldog is afkomstig uit Engeland en dateert uit de 17e eeuw. Het werd gefokt voor sporten zoals bull-baiting en vechten. De hond moest sterk, krachtig en dapper zijn en het was een uitstekende jager. In de 19e eeuw evolueerde de Old English Bulldog naar de moderne English Bulldog die we nu kennen. Tegenwoordig wordt de Old English Bulldog nog steeds gefokt, maar voornamelijk als gezelschapshond.

Wat is een New English Bulldog?

De New English Bulldog is de moderne versie van de Old English Bulldog. Deze honden worden gefokt als gezelschapsdieren in plaats van als vechthonden en jagers. De New English Bulldog is een stuk kleiner dan de Old English Bulldog en heeft een zachtere, minder agressieve persoonlijkheid. Het is een aanhankelijke hond die dol is op zijn baasje en graag speelt.

Verschillen tussen de Old English Bulldog en de New English Bulldog

Zoals eerder vermeld, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen de Old English Bulldog en de New English Bulldog. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

1. Grootte: De Old English Bulldog is over het algemeen groter en zwaarder dan de New English Bulldog.

2. Persoonlijkheid: De New English Bulldog heeft over het algemeen een zachtere, minder agressieve persoonlijkheid dan de Old English Bulldog.

3. Gezondheid: De Old English Bulldog heeft vaak meer gezondheidsproblemen dan de New English Bulldog, vanwege de extreme fokpraktijken van vroeger en de selectie op agressie.

4. Fokken: De Old English Bulldog is zeldzamer en wordt minder gefokt dan de New English Bulldog.

5. Kosten: De Old English Bulldog kan duurder zijn dan de New English Bulldog vanwege het zeldzame karakter.

FAQ’s

1. Wat is het verschil tussen een Old English Bulldog en een New English Bulldog?
– Het verschil tussen de Old English Bulldog en de New English Bulldog zit hem in hun grootte, persoonlijkheid, gezondheid, fokken en kosten.

2. Waar komt de Old English Bulldog vandaan?
– De Old English Bulldog komt oorspronkelijk uit Engeland en dateert uit de 17e eeuw.

3. Zijn de Old English Bulldog en de New English Bulldog goede gezelschapshonden?
– Ja, zowel de Old English Bulldog als de New English Bulldog worden beschouwd als uitstekende gezelschapshonden vanwege hun vriendelijke en liefdevolle persoonlijkheid.

4. Welke van de twee honden is beter met kinderen?
– Beide honden zijn lief en speels met kinderen, maar vanwege hun grootte kan de New English Bulldog beter geschikt zijn voor gezinnen met jongere kinderen.

5. Is een Old English Bulldog duurder dan een New English Bulldog?
– Ja, de Old English Bulldog kan duurder zijn dan de New English Bulldog vanwege zijn zeldzaamheid en minder fokken.

Conclusie

De Old English Bulldog en de New English Bulldog zijn verschillende honden met hun eigen unieke kenmerken. Hoewel beide honden extreem lief en aanhankelijk zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat ze verschillen in grootte, persoonlijkheid, gezondheid, fokken, en kosten. Het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een van deze geweldige honden kiest. Of je nou kiest voor de Old English Bulldog of de New English Bulldog, je zult zeker een loyale en liefdevolle metgezel kiezen die je vaak aan het lachen zal maken.