ardennen met hond

We zitten allemaal vast in het dagelijkse leven. Hoewel werk belangrijk is, moeten we ook tijd besteden aan ontspanning en quality time doorbrengen met onze geliefden. Gelukkig zijn er in België talloze prachtige plekken waar we kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Een van die plekken is de Ardennen. In dit artikel nemen we je mee naar de Ardennen met je hond.

Waarom de Ardennen?

De Ardennen is een prachtige regio in het zuidoosten van België, met als belangrijkste kenmerk de bossen, rivieren, en heuvels. Naast de prachtige natuur is de Ardennen ook een perfecte bestemming voor een hondenbezitter. Hier kan je heerlijk wandelen met je trouwe viervoeter en genieten van een ontspannen tijd samen. Bovendien zijn de Ardennen op slechts enkele uren rijden van Brussel en andere grote Belgische steden, dus het is een ideale plek voor een korte vakantie.

Wandelen met je hond

Er zijn talloze wandelpaden in de Ardennen waar je samen met je hond van kunt genieten. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, dus je kunt het perfecte pad kiezen dat bij jou en je hond past. Van korte wandelingen langs de rivieren tot lange trektochten door de bossen, er is voor ieder wat wils.

Een van de populairste wandelroutes in de Ardennen is de Ninglinspo Walk. Dit pad neemt je mee langs de schilderachtige Ninglinspo-rivier en biedt een spectaculair uitzicht op het omliggende landschap. Het pad is gemakkelijk genoeg voor beginners en biedt vele plaatsen om te pauzeren en te genieten van de natuur.

Als je op zoek bent naar iets uitdagenders, dan is de Hoge Venen een goede optie. Deze regio in het oosten van de Ardennen biedt een prachtig uitzicht op de heuvels en bossen, maar ook op de laaglanden in de omgeving. Dit gebied staat bekend om zijn ruige paden en uitdagende terrein, maar ook als je in een iets rustiger tempo wilt wandelen, zijn er keuzes genoeg.

Wat mee te nemen?

Het is belangrijk om voorbereid te zijn wanneer je gaat wandelen met je hond in de Ardennen. Hier zijn enkele essentiële dingen die je zou moeten meenemen:

1. Water voor je hond en voor jezelf
2. Poepzakjes om de hondenpoep op te rapen
3. Snacks voor je hond
4. Een goede riem
5. Een EHBO-kit
6. Een kaart of GPS (het is gemakkelijk om te verdwalen in de Ardennen!)
7. Eventueel een hondenrugzak om spullen in te vervoeren

Waar te verblijven?

Voor een wandelvakantie met je hond in de Ardennen zijn er verschillende accommodaties waaruit je kunt kiezen. Kamperen is uiteraard een optie, maar je kunt ook kiezen voor een knus huisje in het bos of een hotel in een van de wijde regio’s. Zorg dat je op voorhand boekt en informeer of je hond welkom is.

Enkele van onze favoriete accommodaties om met je hond te verblijven zijn:

1. Hotel Des Comptes in Houyet
2. Les Rochettes in La Roche-en-Ardenne
3. Domaine de Ronchinne in Maillen

Houd er wel rekening mee dat niet alle accommodaties honden toelaten, dus informeer hier van tevoren naar.

FAQs

1. Moet ik rekening houden met speciale regels of wetten als ik mijn hond meeneem naar de Ardennen?
Het is altijd verstandig om de lokale regels en wetgeving te controleren voordat je op pad gaat met je hond. In het algemeen moet je je hond aan de lijn houden en de hondenpoep opruimen.

2. Kan ik mijn hond overal in de Ardennen meenemen?
Er zijn veel plaatsen in de Ardennen waar honden welkom zijn, maar sommige plaatsen staan geen huisdieren toe. Grotere steden en dorpen zijn vaak minder tolerant ten opzichtte van honden dan de meer landelijke gebieden. Controleer altijd van tevoren of er bepaalde specifieke regels gelden op bepaalde gebieden.

3. Moet ik tijdens het wandelen extra bescherming voor mijn hond meenemen?
Tijdens wandelingen in de Ardennen kan het warm en zonnig zijn, dus zorg dat je wat extra water en bescherming tegen de zon meeneemt. Als het weer slecht is, is het belangrijk dat je hond droog en warm blijft.

4. Moet ik me zorgen maken over teken?
In de Ardennen kan uiteraard een risico bestaan op teken. Het is daarom belangrijk om je hond te beschermen tegen teken en de hondenpoep op te ruimen om te voorkomen dat de teken zich verder verspreiden.

5. Kan ik met mijn hond zwemmen in de rivieren van de Ardennen?
Het is zeker toegestaan om je hond in de rivieren te laten zwemmen in de Ardennen, maar wees altijd voorzichtig. Controleer of de rivierstroming niet te sterk is en houd de veiligheid van je hond altijd in gedachten.

Conclusie

De Ardennen is een prachtige bestemming voor een vakantie met je hond. Je kunt genieten van de prachtige natuur en heerlijke wandelingen maken zonder ver te hoeven reizen. In dit artikel hebben we enkele van onze favoriete wandelpaden en accommodaties in de regio uitgelicht en tips gegeven om je voor te bereiden op een unieke vakantie met je hond. Houd altijd rekening met de lokale regels en wetten en geniet van je tijd in de Ardennen!