allergie pillen hond

Allergie Pillen Hond: Hoe Werken Ze En Wat Zijn De Beste Opties?

Allergieën zijn helaas niet alleen beperkt tot mensen, onze trouwe viervoeters kunnen er ook last van hebben. Als hondenbezitter kan het hartverscheurend zijn om te zien hoe je hond lijdt als gevolg van allergieën. Een van de meest voorkomende vormen van allergieën bij honden is een voedingsallergie. Echter kan een hond ook allergisch zijn voor pollen of stof. Gelukkig zijn er verschillende allergie pillen hond beschikbaar op de markt die je hond kan helpen om zijn of haar allergieën te bestrijden. In dit artikel bespreken we hoe allergie pillen voor honden werken en wat de beste opties zijn.

Hoe werken allergie pillen voor honden?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat allergie pillen hond alleen de symptomen van allergieën maskeren. Ze pakken het probleem niet aan bij de bron. Er zijn verschillende soorten allergie pillen hond beschikbaar en elk werkt op een andere manier:

1. Antihistaminica

Antihistaminica zijn de meest voorkomende allergie pillen hond. Deze medicijnen blokkeren de effecten van histamine, een stof die vrijkomt wanneer de hond allergenen binnenkrijgt. Hierdoor verminderen de klachten zoals jeuk en irritatie van de huid. Voorbeelden van antihistaminica zijn Benadryl en Claritin.

2. Steroïden

Steroïden zijn krachtige medicijnen die ontstekingen en zwellingen verminderen. Ze worden vaak gebruikt in ernstige gevallen van allergieën bij honden. Steroïden onderdrukken echter ook het immuunsysteem van de hond, waardoor de hond vatbaarder wordt voor infecties en andere ziekten. Voorbeelden van steroïden zijn prednison en dexamethason.

3. Cyclosporine

Cyclosporine is een immunosuppressivum dat wordt gebruikt om de symptomen van allergieën bij honden te verminderen. Het onderdrukt het immuunsysteem van de hond en voorkomt dat de immuuncellen de allergenen aanvallen, waardoor de gevoeligheid van de hond voor allergieën wordt verminderd. Voorbeelden van cyclosporine zijn Atopica en Optimmune.

Wat zijn de beste opties voor allergie pillen hond?

Nu je weet hoe allergie pillen hond werken, is het tijd om de beste opties op een rijtje te zetten:

1. Apoquel

Apoquel is een van de meest populaire allergie pillen hond op de markt. Het is een oraal medicijn dat de symptomen van allergieën bij honden binnen enkele uren verlicht. Apoquel is vooral effectief tegen jeuk en huidontstekingen. Bovendien heeft het weinig bijwerkingen en is het veilig voor langdurig gebruik.

2. Cytopoint

Cytopoint is een injecteerbaar medicijn dat speciaal is ontwikkeld om jeuk bij honden te verminderen. Het bevat een antilichaam dat gericht is tegen de stoffen die jeuk veroorzaken. Cytopoint is een van de meest effectieve allergie pillen hond en heeft weinig bijwerkingen.

3. Atopica

Atopica is een oraal medicijn dat cyclosporine bevat. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van ernstige allergieën bij honden, zoals atopische dermatitis. Atopica is zeer effectief tegen allergieën en heeft weinig bijwerkingen. Het duurt echter wel langer voordat het effect heeft dan bijvoorbeeld Apoquel.

FAQs

1. Kan ik mijn hond zonder recept allergie pillen geven?

Nee, je hebt een recept van de dierenarts nodig om allergie pillen hond te kunnen kopen. Het is belangrijk om eerst de allergieën van de hond te laten onderzoeken voordat je medicijnen gaat geven.

2. Hoe weet ik welke allergie pillen hond geschikt zijn voor mijn hond?

Het is belangrijk om een dierenarts te raadplegen voordat je allergie pillen hond gaat geven. De dierenarts kan het beste beoordelen welke medicijnen geschikt zijn voor jouw hond en welke dosering nodig is.

3. Kunnen allergie pillen hond bijwerkingen hebben?

Ja, alle medicijnen kunnen bijwerkingen hebben. Het is belangrijk om de bijsluiter van het medicijn goed te lezen voordat je het aan je hond geeft.

4. Kan ik allergie pillen hond combineren met andere medicijnen?

Dit hangt af van de medicijnen die je hond gebruikt. Het is belangrijk om dit te bespreken met de dierenarts voordat je verschillende medicijnen met elkaar combineert.

5. Moet ik nog andere dingen doen om de allergieën van mijn hond te verminderen?

Ja, naast medicijnen zijn er nog andere dingen die je kunt doen om de allergieën van je hond te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld een hypoallergeen dieet geven, de hond regelmatig wassen en zorgen voor een schoon huis zonder stof en pollen.

Conclusie

Allergieën kunnen een grote impact hebben op het leven van je hond. Gelukkig zijn er verschillende allergie pillen hond beschikbaar die je hond kunnen helpen om zijn of haar klachten te verminderen. Het is belangrijk om de juiste medicijnen te kiezen en deze altijd in overleg met de dierenarts te geven. Bovendien zijn er nog andere dingen die je kunt doen om de allergieën van je hond te verminderen en de levenskwaliteit van je hond te verbeteren.