PupsEen gerimpelde vriend voor het leven.

Geldend voor al onze Fokkende leden met of zonder kennelnaam!

U bent als fokker en fokkend lid ten alle tijden verplicht om aangifte van uw nest te doen binnen vier weken nadat deze geboren zijn. U kunt het formulier downloden (PDF) en invullen en mailen met daarbij gevraagde bijlage(n) naar pup@ebcn.nl t.a.v. Sylvia Vos-ten Bosch

Hier Download pdf Pup bemiddeling

Vanaf 1 juli 2018 bent u als fokkend lid en fokker verplicht om de koper(s) lid te maken van de EBCN. Hiervoor geldt een gereduceerd tarief van € 25,-- per jaar per lid (na 1 juli) € 12,50 per jaar per lid. U dient dit te doen binnen twee weken nadat de pup naar de nieuwe eigenaar is gegaan. U kunt deze leden aanmelden  via het lidmaatschap formulier welke u hier op de site kunt vinden.

Een opgegeven nest zal geplaatst worden op de site, en op de FB pagina van de EBCN indien u hiervoor akkoord geeft. Wanneer u de periode verlengd wilt hebben kunt u dit doorgeven via de mail aan: pup@ebcn.nl

Sinds 1 juli 2018 kunt u kosteloos gebruik maken van de koopovereenkomst van de EBCN.

Voorbeeld Koopovereenkomst

 

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met pup info:
Sylvia Vos- ten Bosch
pup@ebcn.nl

Voor de pupkoper:

De pups die aangeboden worden via de Engelse Bulldogs Club Nederland zijn gefokt door leden van de rasvereningen. U kunt de fokkend lid vragen naar het jaarlijkse lidmaatschapsbewijs.

De aangemelde fokkende leden dienen u bij elke pup een koopovereenkomst te overhandigen, waarin de garantiebepalingen zijn aangegeven.

De Engelse Bulldogclub Nederland heeft in samenwerking met de Raad van Beheer en de 2e rasvereniging de BCN een convenant met gezondheid eisen afgesloten. Hier moet elke Engelse bulldog die ingezet word voor de fokkerij aan voldoen, anders worden er geen stambomen op de pups afgegeven. Dus Lid of geen lid van een rasvereniging elk ouderdier moet deze testen en de fokgeschikheidskeuring hebben ondergaan met het behalen van een Voldoende! Meer informatie hierover vind u op de pagina fokgeschikheidsaankeuring onder het knopje engelse bulldog.
Als lid van de EBCN is ook elk lid met het fokken van een nestje of inzet van een dek reu VERPLICHT aan het Vereniging Fok reglement (VFR) te voldoen.

U kunt een fokker bellen met een aantal vragen. Ook kunt u vragen of u een bezoek mag brengen aan de kennel.
Kijk hoe de honden erbij zitten. Een speelse pup, die goed op de poten staat en goed eet, is over het algemeen niet verkeerd.

Een goede verstandhouding met de fokker van uw pup is belangrijk. Mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan met uw pup kunt u de fokker nog hard nodig hebben.

Meer informatie :

Engelse Bulldog Bijsluiter Puppy Checklist

Heeft u vragen neem dan contact op met Sylvia Vos – ten Bosch, pup@ebcn.nl

Ook heeft de vereniging af en toe adressen van herplaatsingshonden. Dit zijn honden, in verschillende leeftijden die een nieuw thuis zoeken.
Kijk hiervoor op de herplaatsings pagina.

Hieronder treft u een lijst met beschikbare nestjes